Vragen over retouren

Heb je een vraag over retourneren?

RETOURNEREN VIA ONZE PARTNER

Meld je retour aan bij onze partner Rebound met je bestelnummer en e-mailadres en volg de instructies op onze pagina.

 • Meld je retour eenvoudig aan op ons portaal
 • Scan je QR-code op het postkantoor
 • Verstuur je pakket veilig naar een lokaal magazijn
 • Maak je geen zorgen over extra douanekosten

RETOURNEREN MET ANDERE BEZORGDIENST

Retourneer je bestelling zelf en stuur deze rechtstreeks naar ons magazijn. Krijg je geld terug zodra we je artikelen hebben ontvangen

 • Vul dit retourformulier in
 • Stop het formulier in je retourpakket
 • Stuur het naar het adres van ons magazijn
 • Kies een bezorgdienst en betaal de verzendkosten

RETOURINFORMATIE 

We hopen dat je veel plezier hebt van je aankoop. Als je niet helemaal tevreden bent, heb je het recht om binnen een termijn van 60 dagen zonder opgave van redenen jouw ongewenste items te retourneren. De herroepingstermijn verstrijkt 60 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons schriftelijk laten weten dat je de koopovereenkomst wilt herroepen. Dit kan op verschillende manieren: 

Let hierbij wel op de uiterlijke herroepingstermijn van 60 dagen vanaf het moment dat je de aankoop hebt ontvangen.  
Nadat je aan ons hebt laten weten dat je jouw aankoop wenst te retourneren, heb je 14 dagen om de producten aan ons retour te sturen. Meer informatie over de wijze van retourneren, kan je hieronder vinden. 

TERUGBETALING 

Om een volledige terugbetaling van jouw aankoop te ontvangen, moeten de geretourneerde producten ongedragen en ongebruikt zijn, van de originele labels en etiketten zijn voorzien en, voor zover redelijkerwijs mogelijk is, in de originele verpakking zitten. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen. 

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief verzendkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering en douanekosten) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van de bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. Er zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht voor de terugbetaling. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.  

ARTIKEL RETOURNEREN 

Voor het retourneren van je aankoop kun je gebruik maken van een van de onderstaande twee mogelijkheden. 
LET OP: Extra douane en inklaringkosten kunnen in rekening worden gebracht voor jouw retour. Vermijd deze kosten door gebruik te maken van onze retourpartner Rebound. 

1. STUUR JOUW AANKOOP RETOUR VIA ONZE PARTNER 

Wil je aankopen snel en probleemloos retourneren? Producten kunnen eenvoudig worden geretourneerd via het retourplatform van ReBOUND, onze partner. We hebben deze retourservice speciaal opgezet om je een sneller en eenvoudiger retourproces te bieden. Klik op de link, vul je ordernummer en emailadres in en selecteer de producten die je wilt retourneren. Nadat je je retour bij ReBOUND hebt aangemeld, zie je een overzicht van de kosten voor het retourneren. 

2. RETOURNEREN VIA ANDERE METHODEN 

Wil je liever gebruikmaken van een andere koerier? 

Je kunt je aankoop ook herroepen door een schriftelijke verklaring naar ons te sturen door middel van het contactformulier. Vermeld daarin altijd duidelijk de geretourneerde producten (artikelnaam / artikelnummer), de besteldatum, het bestelnummer en je contactgegevens. Je kunt ook gebruikmaken van het Europese modelformulier voor herroeping. Klanten buiten de EU kunnen onderworpen zijn aan douane- en inklaringskosten wanneer ze artikelen naar ons magazijn in Nederland retourneren. In dit geval zijn eventuele douane- en inklaringskosten voor jouw rekening. Neem contact op met je koerier voor meer informatie over extra kosten. 

Wanneer je jouw hele aankoop herroept, krijg je het volledige aankoopbedrag inclusief eventueel betaalde verzendkosten terugbetaald. Houd er rekening mee dat als je voor een andere leveringsmethode dan de aangeboden standaardlevering hebt gekozen, de hieruit voortvloeiende extra kosten niet worden terugbetaald. Betalingen geschieden onmiddellijk en uiterlijk 14 dagen nadat je ons op de hoogte hebt gesteld van de herroeping van je aankoop. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd. Als je slechts een deel van je totale bestelling herroept en retourneert, worden de verzendkosten niet terugbetaald. Je ontvangt de terugbetaling via dezelfde betaalmethode waarmee de oorspronkelijke transactie is gedaan. Afhankelijk van de betaalmethode, kan het tot 10 werkdagen duren voordat je de terugbetaling ontvangt. 

Retouradres:

 • Afdeling Retouren
 • stichd sportmerchandising B.V.
 • De Posthoornstraat 16
 • NL-5048 AS Tilburg
 • Nederland

Uitzonderingen op het herroepingsrecht 

Het herroepingsrecht is, onder andere, niet van toepassing op de volgende producten. Raadpleeg artikel 10 van de Algemene Voorwaarden voor de volledige lijst met uitgesloten producten. 

 • Gepersonaliseerde producten of producten die duidelijk voor een bepaalde persoon bestemd zijn of anderszins duidelijk gepersonaliseerd zijn. Zodra een product (bijvoorbeeld een t-shirt of short) is bedrukt, is het niet mogelijk om deze te retourneren. Producten met een opgedrukte naam en/of nummer en/of badge vallen ook onder gepersonaliseerde artikelen, waardoor het niet mogelijk is deze te retourneren.  
 • Dvd's, video's of pc- en videogames waarvan de verzegeling is verbroken’; 
 • Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken; 
 • Producten die kunnen bederven binnen de bedenktermijn. 
 • Oorbellen en piercings wanneer de verzegeling na de levering is verbroken.

Wil je liever een product ruilen in plaats van retourneren? 
Het is niet mogelijk een product te ruilen voor bijvoorbeeld een andere maat. Wanneer je een online gekocht product wilt ruilen, kan je het product aan ons retourneren volgens de instructies hierboven en een nieuwe bestelling plaatsen in de webshop. 

Blijkt een product na ontvangst beschadigd of defect te zijn?
Jouw wettelijke rechten, in geval van defecte of beschadigde producten, blijven door dit retourbeleid onverlet. Als je een defect artikel hebt ontvangen, neem dan contact met ons op via het contactformulier. We zullen je dan verdere instructies geven en verder helpen.