Vragen over retouren

Heb je een vraag over retourneren? Bekijk dan hieronder onze veelgestelde vragen of neem contact op via de opties onderaan de pagina.

 • Kan ik iets ruilen dat ik heb gekocht?

Op dit moment bieden we geen mogelijkheid aan om rechtstreeks te ruilen. Wanneer je echter niet tevreden bent met een product, heb je het recht om het binnen 30 dagen aan ons te retourneren, waarna we je het aankoopbedrag terug kunnen betalen.

 • Wat is uitgesloten van het herroepingsrecht?

Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn onder andere de volgende artikelen:

 • Verzegelde producten waarbij de hygiëne of bescherming van de gezondheid niet gewaarborgd kan blijven nadat de verzegeling na levering is verbroken;
 • Producten die speciaal gemaakt zijn voor de klant zoals, artikelen met een gepersonaliseerde bedrukking of iedere andere vorm waarbij een artikel is geproduceerd/aangepast aan de wensen van een specifiek persoon.


 • Hoe kan ik een ongewenst item retourneren?

U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen uw ongewenste items te retourneren. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van de retourbon, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. Er zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht voor uw terugbetaling.
U ontvangt uwterugbetaling wanneer wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden. U dient de goederen binnen 14 dagen terug te sturen vanaf de dag waarop u aan ons mededeeld de overeenkomst te herroepen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 • Retour Afdeling
 • stichd sportmerchandising B.V.
 • De Posthoornstraat 16
 • NL-5048 AS Tilburg
 • Nederland

Om een artikel dat u bij ons hebt gekocht te retourneren, vult u de retourbon in die bij uw bestelling is inbegrepen (of download hier een nieuwe). Retourneren is ook mogelijk via het modelformulier voor herroeping.

 • Biedt u gratis retouren aan?

Met uitzondering van defecte goederen, dekken we op dit moment niet de kosten voor het retourneren van het item naar ons.
We raden aan het item via een aangetekende bezorgmethode te verzenden zodat u het kunt volgen. Helaas kunnen we geen aansprakelijkheid aanvaarden voor geretourneerde goederen die nooit het magazijn bereiken of beschadigd zijn tijdens hun retour.

 • Wat gebeurt er nadat ik mijn item(s) heb geretourneerd?

Zodra we uw artikel terug in ons magazijn hebben ontvangen, zullen we de waarde van het geretourneerde artikel terugbetalen. Bij ontvangst in ons magazijn worden standaard inspectiecontroles uitgevoerd in combinatie met de reden die op de retourbon is vermeld. Na goedkeuring sturen we u een bevestigingsmail en wordt een terugbetaling verwerkt.
Restitutie vindt automatisch plaats via de betaalmethode die u hebt gebruikt om uw oorspronkelijke bestelling te plaatsen. Dit duurt meestal maximaal 10 werkdagen, afhankelijk van de uitgever van uw betaalmethode.

 • Ik heb mijn artikel (en) geretourneerd, maar ik heb geen restitutie ontvangen

Restituties kunnen tot 10 werkdagen duren. Nadat we de terugbetaling hebben geautoriseerd, is dit aan uw individuele betalingsverstrekker en hebben we geen controle meer over. Als je het na deze tijd nog steeds niet hebt ontvangen, neem dan contact met ons op via de onderstaande opties.

 • Hoe kan ik een defect artikel retourneren?

We zijn blij om problemen met defecte artikelen meteen te sorteren. Neem contact met ons op via de onderstaande opties en houd deze gegevens bij de hand:
Uw bestellingsnummer
De naam van het defecte item
Beschrijving en beeldtaal van de fout
Meestal vervangen we defecte artikelen gratis en, afhankelijk van het artikel en het probleem, regelen we het ophalen van het defecte artikel.

 • Wat moet ik doen als mijn restitutiebedrag onjuist is?

Het spijt ons echt als we een fout hebben gemaakt met uw teruggave. Neem contact met ons op via de onderstaande opties en we zullen het graag zo snel mogelijk voor u sorteren.

Neem contact op

Heb je het antwoord niet gevonden? Neem contact met ons op. Een email sturen kan in het Nederlands.

Ons klantenservice team helpt u ook graag telefonisch tussen 08:30 en 16:00, van maandag tot vrijdag.